009 – Damisol Kft.

A DAMISOL Kft. egy magyarországi családi vállalkozás. Jelenleg 3 tulajdonosa van a cégnek, Ladányi Péterné, Ladányi Péter, akik egyben ügyvezető igazgatók, és Ficsur Mária irodavezető.

1990-ben alakultunk 500.000,-Ft törzstőkével, ami ma már 30 millió Ft. A megalakulástól gyártunk  növényi tápanyagokat, vagyis DAMISOL márkanevű levéltrágyákat a mezőgazdaság számára, albertirsai gyártó üzemünkben.

A DAMISOL levéltrágya családot azzal a céllal hoztuk létre, hogy minőségi, környezetbarát levéltrágyával lássuk el a piacot. A kezdetekkor még csak 2-3 féle hazai és külföldi termék volt elérhető a gazdálkodók, termelők számára. Ötletünket – a gyártási eljárást és kijuttatási technológiát – sok éves kísérletekkel történt bizonyítás után szabadalmaztattuk. Az így gyártott levéltrágyákkal az adott kultúrnövényekre szinte táblaszintű technológiai javaslatot tudtunk adni, ami azelőtt elképzelhetetlen volt, mivel sem képzett szakember sem termék választék nem állt rendelkezésre. A szabadalmak kidolgozása során figyelembe vettük az adott kultúrnövény igényeit, hogy a legmegfelelőbb összetételű termékeket állíthassuk elő.

Levéltrágyáink csak hormonmentes, természetazonos, vegytiszta anyagokat tartalmaznak, melyek egy része az ökotermesztésben is használható.

Az alkalmazott energiahordozó kémiai kötések miatt a DAMISOL egy igen hatékony levéltrágya, mely mint egy katalizátor segíti a növények tápanyagforgalmát. A levéltrágyák hatóanyagai már pár órán belül a növény nedvkeringésébe kerülnek. A készítmények nagy mennyiségben tartalmaznak különböző mikroelemeket monokelát, illetve komplex oldatokban, így felhasználásukkal minden kultúrnövény igénye kielégíthető.

Több évtizedes tapasztalatunkat kihasználva a kezdeti néhány összetételből ma már 52 éle DAMISOL termék készül. A folyamatos fejlesztés eredményeként még 2 termékcsaládot hoztunk létre „Ideál” és „Zöld Arany” márkanéven.

Termékeinket hazai és külföldi piacokon hozzuk forgalomba 6 területi képviselő segítségével.

A termékfejlesztés az ügyvezető igazgatók ötletei és javaslatai alapján történik, figyelembe véve a fenntartható gazdálkodás céljait. 1998 óta háztartás vegyipari termékeket is gyártunk, a levéltrágya felhasználás és gyártás szezonális jellegének ellensúlyozására.

Szaktanácsadással, szakmai előadásokkal, a termelőkre adaptált egyedi technológiákkal támogatjuk partnereinket.

Cégünk 2004 óta rendelkezik ISO minősítéssel. Ezzel a szigorú minőségbiztosítási rendszerrel állítjuk elő termékeinket.

A gyártáshoz számos keverőberendezés, a szállításhoz 9 kisteherautó áll rendelkezésre. A jelenlegi létszám 18 fő.

Célunk továbbra is az innováció, a termelést segítő szakemberek számának növelése, piacbővítés és egy sikeres generáció váltás.